Reaal rechtsbijstand

Logo Reaal Rechtsbijstandverzekering

Op deze pagina staan de dekkingen en voorwaarden van de Reaal rechtsbijstand verzekering toegelicht.

Reaal rechtsbijstand vergelijken

Iedereen kan verstrikt raken in een juridisch geschil, op het werk: met de buren of een aannemer, in het verkeer of tijdens de scheiding, om maar een paar voorbeelden te noemen. Zonder rechtsbijstanddekking zou je in zo’n situatie wel eens enorme rekeningen kunnen betalen. De juridische kosten van een conflict worden gedekt door Reaal Rechtsbijstandverzekering wanneer je (op tijd) een rechtsbijstandverzekering afsluit. Daarnaast ondersteunt Reaal je bij de afhandeling van het conflict, zodat je de juiste aanpak hanteert.

Reaal biedt een basispakket van Consument, Wonen en Verkeer, daarnaast kent Reaal rechtsbijstandverzekering aanvullende dekkingen, namelijk Werk & Inkomen en Fiscaal & Vermogen.

Bijzonderheden Reaal rechtsbijstand:

  • Geen wachttijd, dus direct verzekerd na het afsluiten van de verzekering
  • Maximale dekking is € 25.000,- Minimaal bedrag: € 175,-
  • Rechtsbijstand via DAS
  • Mediation bij echtscheiding

Professioneel juridisch advies

Bij Reaal wordt je door standaard door de professionals van DAS rechtsbijstand geholpen. DAS staat erg goed bekend als juridisch hulpverlener en wordt door 84% van haar klanten aanbevolen.

Geen wachttijd

Reaal hanteert geen wachttijd, dat betekent dat wanneer je de verzekering afsluit, ook direct bent verzekerd.

Basispakket rechtsbijstand Reaal: Consument, Wonen & Verkeer

In het basispakket van Reaal zijn standaard de onderdelen Consument, Wonen & Verkeer opgenomen. Verkeer is dus (in tegenstelling tot veel andere verzekeraars), niet optioneel, maar al inclusief in het basispakket van Reaal opgenomen.

Verkeer

Je ontvangt juridische ondersteuning in geval van schade in het verkeer. Bijvoorbeeld in het geval van aanrijding in de auto, op de fiets of als voetganger.

Letsel

Je ontvangt juridische ondersteuning wanneer er sprake is van letselschade en je deze wilt verhalen.  Het kan dan gaan om letselschade na een aanrijding, een arbeidsongeval, of door een medische fout.

Wonen

Bij een conflict met betrekking tot wonen, bijvoorbeeld bij aan- of verkoop van je woning of bij een conflict omtrent huur.

Aankopen (Consument)

Je ontvangt juridische hulp bij conflicten als consument, bijvoorbeeld als je iets aankoopt of over bij overeenkomsten met dienstverleners (bijvoorbeeld energie en telecom).

Familie en relaties

Bij echtscheiding is alleen mediation verzekerd. Je krijgt ook juridische ondersteuning bij een conflict over een erfenis.

Aanvullende dekkingen Reaal rechtbijstand

Optioneel: Werk en Inkomen

Juridische hulp bij een conflict met je werkgever of een uitkeringsinstantie.

Optioneel: Fiscaal en Vermogen

Juridische hulp om in beroep te gaan tegen een beslissing van de Belastingdienst. Of bij een conflict over vermogensbeheer of over je vakantiehuis in de Europese Unie (maar niet over de verhuur daarvan).

Niet verzekerd en dekkingsbeperkingen

  • Indien het conflict te laat wordt gemeld, het om een zakelijk conflict gaat of om opzet gaat wordt er geen juridische hulp gegeven.
  • Maximale dekking is € 25.000,- Minimaal bedrag: € 175,-
  • DAS rechtshulp is niet verplicht, je kan voor een andere rechtshulpverlener kiezen, echter dan geldt wel een eigen risico van € 250,- en een max. uitkering van € 5.000,-.

Eigen risico

Reaal Rechtsbijstandverzekering hanteert geen eigen risico.

Downloads

Klik hier voor de Reaal rechtsbijstandverzekering voorwaarden voor pakketten en klik hier voor de ALGEMENE Reaal rechtsbijstandverzekering voorwaarden.

  • Nog meer vragen over rechtsbijstand verzekeringen?