Beste rechtsbijstandverzekering

Wat is de beste rechtsbijstandverzekering? Dat is een lastige vraag waar je niet zomaar een antwoord op kan geven. De beste rechtsbijstandverzekering is afhankelijk van diverse persoonlijke en situationele factoren. Het kan lastig zijn om tussen de vele aanbieders de juiste verzekering te vinden. Daarom is het belangrijk om onder andere te kijken naar de modules die worden aangeboden en welke dekking je wenst. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende modules, zoals Consument & Wonen, Werk & Inkomen, Fiscaal & Vermogen en Verkeer. Elke module biedt specifieke dekking voor situaties die bij die module horen.

Op deze pagina bieden we een uitleg over de verschillende modules, delen we onze belangrijkste adviezen en presenteren we een kostenanalyse voor wat mogelijk de beste rechtsbijstandverzekering is voor een bepaalde situatie. Gebruik de linkjes hieronder om snel naar de verschillende onderwerpen te navigeren!

Beste rechtsbijstandverzekering sterk afhankelijk van persoonlijke situatie

Bepalen welke rechtsbijstandverzekering het beste bij jou past, is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Stel jezelf de vraag: bij welk conflict heb ik echt juridische hulp nodig? Als je vaak met de auto reist, kan het verstandig zijn om de module Verkeer op te nemen in jouw verzekering. Vind je het belangrijk om juridische bijstand te hebben op je werk? Dan is de module Werk & Inkomen wellicht iets voor jou. Door deze vragen te beantwoorden, kun je beter bepalen welke modules je wilt afsluiten bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Hieronder zetten we de vier modules nog even voor je op een rijtje.

Consument & Wonen

De module Consument & Wonen biedt dekking voor geschillen over alle aankopen en contracten die je als consument afsluit. Denk hierbij aan problemen met je telecomprovider of energieleverancier, geschillen rondom een aankoop of levering van een product, maar ook geschillen omtrent je huur- of koopwoning.

Werk & Inkomen

Met de module ‘Werk & Inkomen’ ben je verzekerd tegen conflicten die kunnen ontstaan op de werkvloer. Denk hierbij aan ontslag of arbeidsconflicten, maar ook aan problemen omtrent je pensioen, salaris of eventuele uitkering.

Fiscaal & Vermogen

De module ‘Fiscaal & Vermogen’ biedt rechtsbijstand bij conflicten rondom de belasting, maar ook bij aandelen, obligaties, opties en andere waardepapieren. Daarnaast biedt deze module vaak ook dekking bij bemiddeling tijdens een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een emotionele periode en kan een hoop geld kosten. Om deze periode zo goed mogelijk af te sluiten kan een rechtsbijstandverzekering helpen, lees hier alles wat je moet weten over een rechtsbijstandverzekering bij een echtscheiding.

Verkeer

Met de module ‘Verkeer’ kun je rekenen op rechtsbijstand bij conflicten die ontstaan bij deelname aan het verkeer. Dit geldt voor iedereen die deelneemt aan het verkeer, dus niet alleen voor automobilisten maar ook voor bijvoorbeeld voetgangers en fietsers. Denk hierbij aan een ongeval waarbij jij betrokken bent en er onenigheid is over wie aansprakelijk is of aan een conflict met je verzekeraar na een schadeclaim.

Vergeet ook niet om te kijken of je al verzekeringen hebt afgesloten die bepaalde vormen van rechtsbijstand dekken. Veel verzekeraars bieden namelijk de mogelijkheid om rechtsbijstand als extra dekking op te nemen in hun opstalverzekering, inboedelverzekering of autoverzekering. Als je bijvoorbeeld al een aanvullende rechtsbijstanddekking hebt bij je autoverzekering, dan is het overbodig om de module ‘Verkeer’ nogmaals af te sluiten.

Onze tip voor het vinden van de beste optie!

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan tijdrovend zijn, omdat er veel aanbieders zijn die verschillende vergoedingen en premies hanteren. Dus hoe vind je een verzekering met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Wij raden aan om de verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dat kan je doen via onze pagina: rechtsbijstandverzekering vergelijken. Selecteer eerst je gezinssamenstelling en de modules die je wilt afsluiten. Druk vervolgens op de ‘vergelijken’ knop en bekijk de beste opties voor jou. Het vergelijken kost je niks, het levert je alleen maar op.

Wat kost de beste rechtsbijstandverzekering?

De beste rechtsbijstandverzekering is natuurlijk voor iedereen anders, maar om toch een beeld te krijgen van een rechtsbijstandverzekering met een uitgebreide dekking hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Het gaat hier om een verzekering voor een alleenstaande met kinderen die zich wil verzekeren met alle vier de dekking mogelijkheden:

Voorbeeld Nationale Nederlanden Rechtsbijstandverzekering

Nationale Nederlanden
€ 17,91 p/m
Juridische HulpOnbeperkt via DAS
Externe kostenmax. €30.000
WachttijdGeen wachttijd
Eigen Risico€0,-
Poliskosten€0,-

Bereken Premie Nationale Nederlanden

Benieuwd naar hoe de premie van een rechtsbijstandverzekering wordt bepaald? Neem dan een kijkje op onze pagina ‘Wat kost een rechtsbijstandverzekering?’.

Met deze 5 stappen sluit je de beste rechtsbijstandverzekering af

Je bent op zoek naar de beste rechtsbijstandverzekering? Dan ben je er vast achter gekomen dat er enorm veel keuze is. Als gevolg hiervan kan je te maken krijgen met keuzestress. Gelukkig zijn wij er om je te helpen, hieronder lees je onze 5 tips voor het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering.

  1. Start met het vergelijken van een rechtsbijstandverzekering.
  2. Selecteer jouw gezinssamenstelling.
  3. Kies je gewenste dekking.
  4. Vergelijk makkelijk en objectief in één overzicht.
  5. Kies de rechtsbijstandverzekering die het beste bij jou past.

Heb je een rechtsbijstandverzekering gevonden die bij je past? Dan kan je deze direct afsluiten! Je kan kijken naar de goedkoopste premie, maar vergeet vooral niet te letten op de dekking en de polisvoorwaarden die je ontvangt. Een goede rechtsbijstandverzekering vind je met onze vergelijkingstool voor rechtsbijstandverzekeringen. Maak gebruik van de onderstaande knop om direct te beginnen met vergelijken.

Naar de vergelijkingstabel