Univé rechtsbijstand

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 10,46 p/m

  Op deze pagina staan de dekkingen en voorwaarden van Univé rechtsbijstand toegelicht. 

  Univé rechtsbijstand vergelijken

  Met Univé rechtsbijstand ben je voor een betaalbare prijs verzekerd tegen de kosten van rechtshulp of rechtsbijstand in het geval van een juridisch conflict of geschil. Univé rechtsbijstand kent de basisdekkingen verkeer & voertuigen en consument & wonen. Daarnaast kun je ook aanvullende dekkingen krijgen voor werk & inkomen, belasting & vermogen en extra onroerende zaken. Er zijn verschillende dekkingen met verschillende premies. Online je rechtsbijstandverzekering vergelijken wordt daarom aangeraden. Je kunt binnen een paar stappen Univé rechtsbijstand online afsluiten.

  Bijzonderheden van Univé rechtsbijstand

  Univé rechtsbijstand heeft aantal bijzonderheden zoals:

  • Geen wachttijd, behalve bij echtscheiding. Bij echtscheiding is er een wachttijd van 3 jaar.
  • Maximale dekking van €50.000,- met een minimaal bedrag van €100,- (n.v.t. bij strafzaken en echtscheidingsmediation).
  • Mediation bij echtscheiding.

  Basispakketten

  Verkeer & voertuigen

  Bij de basisdekking verkeer & voertuigen van Univé rechtsbijstand krijg je rechtshulp in het geval van schade in het verkeer en bij letselschade. Verder krijg je ook rechtshulp bij conflicten m.b.t. de aankoop of reparatie van je motorrijtuig, boot of fiets. 

  Consument & wonen

  Bij de basisdekking consument & wonen krijg je rechtshulp voor meerdere zaken:

  • letselschade door mishandeling of medische fouten;
  • conflicten die te maken hebben met aankopen en overeenkomsten;
  • conflicten m.b.t. je woning;
  • je koop- of huurcontract preventief laten screenen.

  Basisdekking compleet

  Met het Univé rechtsbijstand pakket ‘basisdekking compleet’ krijg je alle voordelen en dekkingen van de pakketten: verkeer & voertuigen en consument & wonen. Verder krijg je ook nog 15% korting op de basisdekking verkeer & voertuigen.

  Aanvullende dekkingen

  Werk & inkomen

  Met de aanvullende dekking werk & inkomen krijg je juridische hulp in het geval van conflicten met je werkgever, conflicten over een sociale voorziening en bij conflicten over je pensioen.

  Belasting & vermogen

  Met de aanvullende dekking belasting & vermogen krijg je juridische hulp in het geval van conflicten m.b.t. belastingzaken, vermogensbeheer en effecten. Verder krijg je ook hulp bij echtscheidingsmediation.

  Extra onroerende zaken

  Met de aanvullende dekking extra onroerende zaken krijg je juridische hulp in het geval van conflicten m.b.t. koop of verhuur van extra onroerende zaken naast je eigen woning. Deze aanvullende dekking is alleen beschikbaar in combinatie met de basisdekking consument & wonen of de basisdekking compleet.

  Buitenlandse dekking

  Univé rechtsbijstand dekt bepaalde kosten in het buitenland. De kosten voor borg in het buitenland worden door Univé betaalt tot maximaal €25.000,-, maar alleen als je daardoor uit de gevangenis mag of je spullen terugkrijgt. Verder moet je deze borg ook terugbetalen. Als je van de rechter naar het buitenland moet of als je een strafzaak in het buitenland hebt worden deze kosten ook vergoed, maar alleen onder bepaalde voorwaarden.

  Niet verzekerd en dekkingsbeperkingen

  • Bestaande conflicten en conflicten die je had kunnen voorzien bij het afsluiten van de verzekering worden niet vergoed
  • Als je zonder overleg een deskundige of een andere rechtshulpverlener inschakelt worden deze kosten ook niet vergoed
  • Zakelijke activiteiten worden niet vergoed
  • De maximale dekking is €50.000,- met een minimaal bedrag van €100,-. Mediation tot €3.000,-. Extern deskundig advies tot €1.500,-. Bij schade die de andere partij niet kan betalen wordt maximaal €1.250,- vergoed

  Eigen risico

  Met Univé rechtsbijstand heb je geen eigen risico als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt. Als je voor de rechter moet komen en je wilt zelf een rechtshulpverlener of advocaat uitkiezen heb je een eigen risico van €250,-.

  Univé rechtsbijstand voorwaarden

  Lees hier de Univé rechtsbijstand voorwaarden.

  vanaf € 10,46 p/m