Rechtsbijstandverzekering familierecht

Als je te maken krijgt met problemen of ruzie binnen de familie, zoals door een erfeniskwestie of een scheiding, dan kan dat zonder een goede verzekering veel geld gaan kosten. Een rechtsbijstandverzekering met familierecht beschermt je financieel als zo’n vervelende situatie zich voordoet. Op deze pagina informeren we je over wat module ‘familierecht’ precies inhoudt, wat je ervan kan verwachten en hoe je de beste of meest goedkope rechtsbijstandverzekering met familierecht kunt afsluiten.

Wat dekt een Rechtsbijstandverzekering met familierecht?

Een rechtsbijstandverzekering voor familierecht helpt bij het dekken van juridische kosten in familiezaken. Denk aan conflicten over erfenissen of problemen rondom de zeggenschap over een kind (voogdij). Het is belangrijk om te weten dat zaken als echtscheiding vaak niet standaard zijn meeverzekerd. Veel verzekeraars bieden echter wel dekking voor mediation bij echtscheidingen, om zo snel tot een onderlinge overeenkomst te komen. Dat scheelt alle partijen een hoop geld. Check altijd goed de verzekeringskaart en polisvoorwaarden voordat je een verzekering afsluit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je waarvoor je exact gedekt bent.

Belangrijk: Je wilt een rechtsbijstandverzekering met module familierecht (consument) afsluiten voordat er conflicten ontstaan.

Veel verzekeraars hanteren een wachttijd waarin de dekking nog niet geldt. Door op tijd een rechtsbijstandverzekering te regelen, ben je direct beschermd als er zich een situatie voordoet. Zo bespaar je de meeste kosten. Een rechtsbijstandverzekering kan worden vergeleken met een WA verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering). Je wilt deze niet pas afsluiten nadat er iets gebeurd, maar eerder doorlopend houden voor een klein bedrag per maand.

Welke module moet ik kiezen?

Bij het afsluiten van je rechtsbijstandverzekering voor familierecht kun je vaak kiezen voor een aantal aanvullende modules. Een van deze modules heet bij de meeste verzekeraars ‘consument’ en is soms gecombineerd met een andere module, bijvoorbeeld (consument & wonen). Als je verwacht dat er een erfenisconflict kan gaan spelen, zorg dan dat je erfrecht expliciet is meeverzekerd. Niet elke rechtsbijstandverzekering biedt dit standaard, dus controleer dit goed door de verzekeraar te informeren, of door goed de polisvoorwaarden door te nemen.

Bij welke verzekeraars kan ik dit afsluiten?

Er zijn veel verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering met familierecht aanbieden, maar hieronder in de tabel hebben we een aantal bekende aanbieders voor je op een rijtje gezet, inclusief een premie. De premie is gebaseerd op standaardwaardes en zal niet de exacte premie zijn die jij betaalt. Wij maken het makkelijk om objectief te vergelijken, zonder dat je daarbij gegevens hoeft in te voeren. Een interessante verzekering op het oog? Druk op de ‘bereken premie’ knop en bereken je exacte premie.

VerzekeraarsPremieBereken premie
NN
€2,93Bereken premie
OHRA
€10,29Bereken premie
AEGON
€12,15Bereken premie
NN
€9,52Bereken premie
Internationale
€14,95Bereken premie
FBTO
€8,54Bereken premie
Univé
€6,05Bereken premie
Inshared
€9,75Bereken premie

Vind de beste rechtsbijstandverzekering familierecht

Het vergelijken van verschillende rechtsbijstandverzekeringen, inclusief de module ‘consument’, is belangrijk. Je wilt een verzekering die goede dekking biedt voor jouw persoonlijke situatie, maar ook betaalbaar is. Door gebruik te maken van onze online vergelijkingstool, vind je een verzekering die echt bij jou past. Let vooral op de dekking en de hoogte van de vergoeding om te bepalen wat het beste voor jou werkt. Via de knop hieronder ga je direct van start.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken