Aegon Rechtsbijstand

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 13,77 p/m

  Op deze pagina vind je informatie over de dekkingen en voorwaarden van de Aegon rechtsbijstandverzekering.

  Rechtsbijstandverzekering Aegon vergelijken

  Aegon biedt het basispakket Consument aan en volgende aanvullende dekkingen: Wonen, Verkeer, Personen, Mediation bij echtscheiding, Arbeid & Inkomen, Fiscaal recht & Vermogensbeheer, Statutair directeur en  Verhuurde wooneenheden & bedrijfspanden.

  Bijzonderheden rechtsbijstand van Aegon

  • Wachttijd kort, beperkt tot enkele modules
  • Geen drempel bedrag voor hulp
  • Maximaal verzekerd bedrag € 30.000,-. Tot € 10.000 -> 100% Daarboven: 75%
  • Mediation kan optioneel worden meeverzekerd
  • Professionele juridische hulp via SRK rechtshulp

  Basis pakket

  Waar de meeste verzekeraars Consument en Wonen samen aanbieden in de basis, vind je in het basispakket van Aegon enkel de dekking voor Consument. Dat is fijn indien je absoluut geen dekking voor Wonen wilt afsluiten, maar in de praktijk zal dit wel vaak het geval zijn. Derhalve hebben wij in onze vergelijkingstabel de 2 modules bij elkaar samengenomen om een correcte (prijs)vergelijking te maken met andere verzekeraars. Met het basispakket ben je als Consument verzekerd van juridische hulp bij diverse aankopen, zoals online aankoop, een vakantieboeking of energierekening.

  Aanvullende dekkingen

  Wonen

  De module Wonen biedt juridische hulp aan bij conflicten omtrent de huur, koop, verkoop en/ of (ver)bouw van je woning. Daarnaast biedt het hulp wanneer er conflicten ontstaan over schade aan de woning die door iemand anders werd veroorzaakt en/ of conflicten over vergunningen die met jouw woning te maken hebben.

  Verkeer

  De Aegon Rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp aan wanneer er schade schade ontstaat in het verkeer veroorzaakt door iemand anders. Verder dekt Aegon je tegen conflicten over de reparatie en/ of huur van jouw voertuig (auto of motor).

  Personen

  Conflicten omtrent persoonlijke zaken zijn vaak complex en vervelend. Aegon rechtsbijstand ondersteunt bij conflicten omtrent de studiefinanciering van de overheid, familierechtszaken en erfenissen.

  Mediation bij echtscheiding

  Gedurende een scheiding moet een heleboel opgelost worden. Het kan een moeilijk en langzaam proces zijn, vooral in geval van conflict. Aegon mediation bij echtscheiding kan hierbij helpen. Je bent verzekerd tot maximaal € 3.000,- (inclusief btw).

  Arbeid en Inkomen

  Arbeidsconflicten zijn snel gebeurd, maar moeilijk op te lossen. Met de aanvullende dekking Arbeid en Inkomen van Aegon Rechtsbijstandverzekering ontvang je juridische hulp bij conflicten die ontstaan met je werkgever over ontslag(vergoeding), arbeidsongeschiktheid met als bijgevolg ziekteverlof, pensioen en pensioenfonds.

  Fiscaal recht en Vermogensbeheer

  Deze aanvullende dekking dekt jou bij conflicten met de belastingdienst over toeslagen , belastingaanslagen en beschikkingen.

  Statutair directeur

  Als statutair directeur is het niet altijd handig om conflicten zelf op te lossen. Met Aegon Rechtsbijstandverzekering kan je de aanvullende dekking Statutair directeur afsluiten zodat je juridische hulp ontvangt in geval van conflicten.

  Verhuurde wooneenheden en bedrijfspanden

  Conflicten die uit het verhuren of delen van je woning of bedrijfspanden uitkomen kunnen met de aanvullende dekking Verhuurde Wooneenheden en Bedrijfspanden van Aegon verzekerd worden. De nodige juridische hulp zal hierbij aangeboden worden.

  Wachttijd

  Alleen voor de volgende modules geldt een wachttermijn:

  • Arbeid en inkomen (3 maanden)
  • Mediation bij echtscheiding (36 maanden)
  • Statutair directeur (12 maanden).

  Niet verzekerd en dekkingsbeperkingen

  • Bij te late melding van het conflict, of indien er van opzet sprake is
  • Conflicten die al gaande waren
  • Niet bij echtscheiding, wel bij mediation indien meeverzekerd

  Eigen risico

  Rechtsbijstandverzekering Aegon hanteert geen eigen risico.

  Polisvoorwaarden Aegon Rechtsbijstandverzekering

  Hier vind je de Polisvoorwaarden Aegon Rechtsbijstandverzekering.

  Hier vind je de Verzekeringskaart Aegon Rechtsbijstandverzekering.

  vanaf € 13,77 p/m