Centraal Beheer Rechtsbijstandverzekering

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 12,29 p/m

  Alle informatie over de dekkingen en voorwaarden van een Centraal Beheer Rechtsbijstandverzekering vind je op deze pagina.

  Rechtsbijstandverzekering Centraal Beheer vergelijken

  Centraal Beheer rechtsbijstand is opgebouwd uit een basispakket en aanvullende dekkingen: Verkeer & medisch, Consument & wonen, Werk & inkomen en Fiscaal & Vermogen.

  Basis pakket

  De basisdekking van Centraal Beheer rechtsbijstandverzekering houdt in dat je juridische hulp aangeboden krijgt wanneer je een getuige bent in een strafzaak, verdacht wordt van een verkeersovertreding of verkeersmisdrijf waarbij iemand gewond raakt of overlijdt en/of een borgsom moet betalen in het buitenland. In enkele gevallen ontvang je een schadevergoeding, bijvoorbeeld wanneer iemand niet kan betalen. Je bent niet gedekt in geval van reeds bestaande conflicten, verkeersboetes, bij teveel alcohol gebruik of indien je iemand zonder overleg met CB aan je zaak laat werken. 

  Aanvullende dekkingen

  Verkeer en medisch

  Centraal beheer Verkeer biedt juridische hulp bij meningsverschillen over de onderhoud en reparatie van je voertuig met een garage die is aangesloten bij BOVAG of FOCWA. Daarnaast biedt het  juridische hulp aan bij verkeersongelukken wanneer de tegenpartij wenst dat jij de schade betaalt. Ook bij een meningsverschil rijbewijs, vaarbewijs of registratiebewijs. Andere mensen die met jouw auto mogen rijden zijn ook verzekerd.

  Centraal Beheer Medisch biedt hulp aan als er sprake is van lichamelijke of geestelijke schade, die zowel door jou veroorzaakt werd als door iemand anders. Daarnaast ontvang je de nodige hulp in geval van een tuchtzaak tegen een ziekenhuis, arts, zorgverlener of zorginstelling.

  Consument en wonen

  Consument en Wonen van Centraal Beheer helpt je bij conflicten omtrent  een overeenkomst als consument, een aankoop zowel fysiek als online. Daarnaast helpt deze aanvullende dekking je wanneer er conflicten ontstaan omtrent je woning waar je ingeschreven staat, zowel het (ver)huren, (ver)bouwen als het (ver)kopen ervan. Ook wordt je ondersteund bij conflicten met buren, vereniging, gemeente, eigenaren of overheid instantie inzake je woning.

  Werk en inkomen

  Op de werkvloer kunnen verschillende conflicten plaatsvinden, denk maar aan een conflict over het arbeidscontract, inkomen, ontslag, pensioen, studiefinanciering, sociale verzekeringen en voorzieningen. Met de juridische hulp van Centraal Beheer Werk en Inkomen kunnen deze conflicten snel opgelost worden.

  Fiscaal en vermogen

  De aanvullende dekking Fiscaal en Vermogen van Centraal Beheer biedt juridische hulp aan wanneer je in beroep wilt gaan bij de rechter over afgewezen toeslagen of belastingen door de overheid. Ook conflicten in verband met waardepapieren (vb. aandelen), vermogensbeheer en beleggingsadvies kunnen met deze module worden opgelost. Je 2e woning wordt ook gedekt in geval van conflicten over de (ver)huur, (ver)koop en bouw. 

  Wachttijd

  Bij alle pakketten van Rechtsbijstandverzekering Centraal Beheer geldt een wachttijd van 3 maanden, met uitzondering van verkeer.

  Niet verzekerd en dekkingsbeperkingen

  Je bent niet of beperkt verzekerd in onderstaande gevallen:

  • Te late melding, bestaande geschillen of indien er opzet in het spel was
  • Extra kosten (naast juridische hulp), zoals inzet van externe specialisten, gedekt tot € 50.000,-
  • Bij geschil voor de rechter, mag je zelf een rechtshulpverlener naar eigen keuze inschakelen. Is deze echter niet verplicht bij het conflict, dan beperkt de vergoeding tot € 8.000,-

  Eigen risico

  Rechtsbijstandverzekering Centraal Beheer past geen eigen risico toe.

  Polisvoorwaarden Centraal Beheer Rechtsbijstandverzekering

  Vind hier de Polisvoorwaarden Centraal Beheer Rechtsbijstandverzekering.

  vanaf € 12,29 p/m