Wat kost een rechtsbijstandverzekering

De kosten van een rechtsbijstandverzekering kunnen hoog oplopen. Een rechtsbijstandverzekering is al vanaf 5 euro per maand af te sluiten. Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die de kosten dekt van rechtshulp of rechtsbijstand bij een juridisch conflict of geschil. De kosten verschillen per gewenste dekking. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende factoren die invloed hebben op de kosten van de rechtsbijstandverzekering.

Kosten rechtsbijstandverzekering

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste hangt het af van je gezinssituatie. Er zit verschil in of je wel of geen kinderen hebt en alleenstaand of samenwonend bent. Een gezin met kinderen loopt namelijk meer risico op schade. Daarnaast hangt de premie af van het aantal modules dat je wilt afsluiten. De modules die je af kunt sluiten zijn:  Consument & Wonen, Werk & Inkomen, Fiscaal & Vermogen en Verkeer.  Je kunt er voor kiezen om een of meerdere modules af te sluiten afhankelijk van je situatie. Hoe meer modules je afsluit hoe hoger de maandelijkse premie. Om een goede indicatie te krijgen van de maandelijkse prijzen kan je in onze tabel makkelijk de kosten voor een rechtsbijstandverzekeringen vergelijken.

Dekking rechtsbijstandverzekering

In onze vergelijkingstabel kan je aangeven welke dekking het beste bij je past. Na het selecteren van de gewenste dekking kun je de rechtsbijstandverzekering vergelijken van verschillende verzekeringsmaatschappijen. In de vergelijkingstabel onderscheiden we vier soorten dekkingen.

  • Consument & Wonen: deze dekking heeft betrekking tot alle aankopen en contracten die je afsluit als consument.
  • Werk & Inkomen: deze dekking zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen conflicten die kunnen ontstaan op de werkvloer. Ook kan je juridische hulp krijgen bij problemen omtrent je pensioen of eventuele uitkering.
  • Fiscaal & Vermogen: deze dekking biedt rechtsbijstand bij conflicten rondom de belasting, maar ook bij aandelen, obligaties, opties en andere waardepapieren. Daarnaast valt bemiddeling bi een echtscheiding vaak onder deze dekking.
  • Verkeer: met deze dekking kun je rechtsbijstand krijgen bij conflicten die ontstaan bij deelname aan het verkeer. De hulp geldt voor iedereen die deelneemt aan het verkeer. Dus niet alleen voor automobilisten maar ook voor bijvoorbeeld voetgangers en fietsers.

Wanneer je een of meerdere dekkingen hebt gekozen die bij je past kan je kijken naar een verzekeringsmaatschappij die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Kosten eigen risico

Een andere factor die bepalend is voor de kosten van de rechtsbijstandverzekering is het eigen risico. Over het algemeen geldt dat een rechtsbijstandverzekering minder kost bij een hoger eigen risico. Bij een rechtsbijstandverzekering werkt het eigenlijk hetzelfde als bij andere verzekeringen. Je betaalt de eerste kosten die gemaakt worden bij juridische hulp zelf tot de hoogte van het eigen risico.

Op basis van je persoonlijke voorkeur kun je de voorwaarden en kosten in de vergelijkingstabel bekijken. Met behulp van de tabel kun je simpel en snel de kosten voor een rechtsbijstandverzekering vergelijken.