FBTO rechtsbijstand

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 13,77 p/m

  Op deze pagina vind je informatie over de dekkingen en voorwaarden van de FBTO rechtsbijstand.

  Rechtsbijstandverzekering FBTO vergelijken

  Geschillen over aansprakelijkheid, schade, vermogen of iets anders? Bij de rechtsbijstandverzekering van FBTO kies je zelf welke modules je wilt verzekeren. FBTO biedt de volgende modules aan: Consument & Wonen, Verkeer, Werk & Inkomen, Fiscaal & Vermogen en Medisch.

  Rechtsbijstandverzekeraars bieden verschillende dekkingen tegen afwijkende premies.  Vergelijk Rechtsbijstandverzekering en vind de verzekering die bij jou past.

  Basisdekking FBTO rechtsbijstand

  Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering in één van deze modules heb je automatisch een standaard basisdekking. Deze kun je namelijk niet als losse verzekering afsluiten. Vanaf de ingangsdatum van de verzekering ben je met de standaard basisdekking verzekerd voor de volgende situaties:

  • Als de verzekerde getuige is in een strafzaak;
  • Wanneer de verzekerde een borgsom moet betalen in het buitenland;
  • Als de gedupeerde wil vergoeding ontvangen van iemand die het niet kan betalen.

  Bijzonderheden FBTO rechtsbijstand

  • Met rechtsbijstand FBTO krijg je hulp van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR).
  • Bij alle modules vergoedt Achmea Rechtsbijstand de kosten voor mediation voor de verzekerde.

  Modules FBTO rechtsbijstand

  De premies van de modules gelden allemaal voor één persoon en zijn daarnaast inclusief assurantiebelasting. Tevens sluit je automatisch een standaard basisdekking af bij het kiezen van een module.

  Consument & Wonen

  Huiseigenaren en huurders hebben soms te maken met conflicten omtrent aankopen van producten of aankoop van hun huis. Door middel van de module Consument & Wonen hoef jij je hier geen zorgen om te maken. Je sluit deze module af vanaf €7,33 per maand.

  Verkeer

  In het verkeer kunnen veel ongelukken voorkomen. Heb jij bijvoorbeeld te maken met (letsel)schade door een ongeluk of aanrijding? Dan is het mogelijk om de module Verkeer af te sluiten als automobilist, motorrijder, fietser en voetganger. Deze module sluit je al af vanaf €3,05 maandelijkse premie.

  Werk & Inkomen

  Conflicten over werk of uitkering? Met de module Werk & Inkomen krijg jij juridische hulp voor arbeidsconflicten, sociale wetgeving en meer. Vanaf €8,92 per maand sluit je deze verzekering af.

  Fiscaal & Vermogen

  Heb jij problemen met de gemeente, Belastingdienst of een andere instantie over belastingen en beleggingen? Daarvoor bestaat module Fiscaal & Vermogen. Vanaf €3,76 maandelijkse premie sluit je deze module af.

  Medisch

  Met de module Medisch ben je verzekerd van juridische hulp en advies als jij letselschade of psychische problemen hebt geleden door de schuld van een ander. Zo ben je vanaf de eerste dag al verzekerd voor een maandelijkse premie van minimaal €1,08.

  Wachttijd

  • Wachttijd van 3 maanden bij de modules Consument & Wonen, Werk & Inkomen en Fiscaal & Vermogen.
  • Bij de modules Verkeer en Medisch is er nooit een wachttijd.
  • Wanneer je een rechtsbijstandverzekering bij een andere verzekeraar had en overstapt naar een FBTO Rechtsbijstandverzekering met dezelfde dekking geldt er geen wachttijd.

   

  Niet verzekerd en dekkingsbeperkingen

  • Extra kosten worden maximaal tot €50.000,- verzekerd per gebeurtenis. Behalve als er sprake is van een procedure waarbij juridische hulp niet is verplicht. Dan geldt er een maximum van €8.000,-.
  • Professionele juridische hulp van Stichting Achmea Rechtsbijstand. Als het geschil voor de rechter komt, bepaal jij zelf welke rechtshulpverlener jou bijstaat. Indien deze niet verplicht is bij het conflict, reikt de vergoeding slechts tot €8.000,- voor deze extra kosten.
  • Als een geschil te laat wordt gemeld, wordt dit uitgesloten van de verzekering. Ook echtscheiding, opzet, bestaande geschillen en zakelijke geschillen zijn uitgesloten van de FBTO rechtsbijstand.

  Eigen risico

  Bij de FBTO rechsbijstand is er geen sprake van een eigen risico.

  Polisvoorwaarden FBTO

  Tenslotte vind je hier de algemene voorwaarden van de FBTO Rechtsbijstandverzekering.

  Bekijk hier de Verzekeringskaart van FBTO

  vanaf € 13,77 p/m