Goedkope rechtsbijstandverzekering

Wanneer je met een juridisch conflict of geschil te maken krijgt, kunnen de kosten al snel hoog oplopen. Door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, worden deze kosten gedekt en ontvang je juridische hulp wanneer jij dat nodig hebt. Om een goedkope rechtsbijstandverzekering te vinden, kun je de premies en voorwaarden van verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken in onze vergelijkingstabel. In de vergelijkingstabel staat het aanbod van de verschillende verzekeraars overzichtelijk weergegeven, waardoor je snel en objectief de rechtsbijstandverzekering kunt vergelijken. Op deze pagina vind je een tabel waarin per losse dekking (module) de goedkoopste verzekering wordt gepresenteerd.

Via de linkjes hieronder navigeer je direct naar de verschillende onderwerpen!

Goedkope rechtsbijstandverzekering afhankelijk van een aantal factoren

Hieronder wordt toegelicht door welke factoren de premie van een rechtsbijstandverzekering wordt bepaald. Dit zijn factoren waar je op kunt letten tijdens je zoektocht naar een goedkope rechtsbijstandverzekering.

De gewenste dekking

Logischerwijs is de goedkoopste rechtsbijstandverzekering de verzekering met de minste dekking. Het kan echter flink lonen om voor jezelf een afweging te maken welke dekkingen je nodig hebt. Kies een verzekering die voor jouw situatie het meest van toepassing is, zodat je ook echt gedekt wordt wanneer dat nodig is. Over het algemeen kun je bij de verzekeraars kiezen uit vier dekkingen, ook wel modules genoemd:

  • Consument & Wonen: Verzekerd bij geschillen met betrekking tot aankopen, garanties en diensten, evenals bij problemen met huur, koop of verbouwing van uw huis.
  • Werk & Inkomen: Verzekerd bij geschillen met uw werkgever over zaken zoals ontslag en arbeidsvoorwaarden.
  • Fiscaal & Vermogen: Verzekerd bij geschillen over belastingen, erfenissen, schenkingen, en andere financiële zaken die juridische kosten met zich meebrengen.
  • Verkeer: Verzekerd bij juridische geschillen die ontstaan in verband met verkeersdeelname, zoals ongelukken, schade, en geschillen over voertuigeigendom of -gebruik.

De vergoeding van de verzekeraar

De laatste factor die de premiehoogte beïnvloedt, is de vergoeding die de verzekeraar biedt voor een dekking. Verzekeraars hanteren namelijk niet allemaal dezelfde vergoedingen. Zo krijg je bij de ene verzekeraar tot €10.000 vergoed en bij een ander tot €15.000. Logischerwijs maakt dit dat je bij de ene verzekeraar voor dezelfde dekking soms een paar euro meer of minder per maand betaalt, afhankelijk dus van het bedrag dat wordt vergoed.

Een goedkope rechtsbijstandverzekering kiezen

Maak voor jezelf een afweging op welke gebieden je het meeste risico loopt om in de toekomst juridische hulp nodig te hebben. Om een goedkope rechtsbijstandverzekering af te sluiten wil je niet betalen voor dekking waar je geen gebruik van verwacht te maken. Echter wil je met een rechtsbijstandverzekering ook niet alsnog voor juridische kosten komen te staan waar je niet voor verzekerd bent.

Zo gedaan met een vergelijkingstool!

Met onze rechtsbijstandverzekering vergelijkingstool kun je eenvoudig en snel de premies en dekking per verzekeringsmaatschappij met elkaar vergelijken. In de tool worden de verschillende verzekeraars naast elkaar gepresenteerd, waarbij de belangrijkste factoren voor elke verzekeraar in dezelfde rij staan. Dit maakt het eenvoudig om direct de verschillen tussen verzekeraar A en verzekeraar B te zien. Dit maakt onze vergelijkingstool een tijd- en kostenefficiënte oplossing. Wij helpen jou, zodat jij er snel met de beste rechtsbijstandverzekering vandoor kunt gaan!

Goedkoopste rechtsbijstandverzekering per losse dekking

Het bepalen van de goedkoopste rechtsbijstandverzekering is complex vanwege de diverse dekkingsmogelijkheden. Om deze reden presenteren we hier een overzicht van de goedkoopste rechtsbijstandverzekering per afzonderlijke dekking. Dit maakt het overzichtelijker voor jou als je specifiek op zoek bent naar de goedkoopste optie voor bijvoorbeeld alleen de module ‘werk & inkomen’. Zo krijg je een helder beeld van welke verzekering financieel het aantrekkelijkst is voor het specifieke rechtsgebied dat je wilt afdekken.

ModuleVerzekeraarPremieBereken premie
Consument & WonenUnivé
€6,04Bereken premie
Werk & InkomenUnivé
€5,26Bereken premie
Fiscaal & VermogenOHRA
€3,33Bereken premie
VerkeerNationale Nederlanden
€1,82Bereken premie

Gezinsleden meeverzekeren

De rechtsbijstandverzekering is het goedkoopst wanneer je deze voor één persoon afsluit. De kosten van een rechtsbijstandverzekering lopen op naarmate er meer gezinsleden worden meeverzekerd. Het is over het algemeen voordeliger om alle gezinsleden onder één rechtsbijstandverzekering te verzekeren dan voor iedereen een aparte verzekering af te sluiten. Door je gezinssituatie te selecteren bovenaan in onze vergelijkingstabel, wordt deze factor meegenomen in de vergelijking. Dit helpt je om de meest kostenefficiënte rechtsbijstandverzekering te vinden. Op deze manier is elk gezinslid verzekerd van juridische hulp in situaties waar dat nodig is.

Goedkope rechtsbijstandverzekering afsluiten

Samengevat, of een rechtsbijstandverzekering goedkoop of duur is, hangt af van het aantal gezinsleden die worden meeverzekerd, de gewenste dekking en de vergoeding per dekking. Als verzekerde kun je zelf een keuze maken welke modules je wel/niet mee wilt verzekeren. Hoe minder modules je selecteert, hoe goedkoper de rechtsbijstandverzekering zal zijn. Gebruik onze tabel om de dekking en premies te vergelijken. Via de knop hieronder navigeer je snel naar de vergelijkingstabel toe.

Naar de vergelijkingstabel

4.9/5 - (11 stemmen)