Ohra rechtsbijstand

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 15,73 p/m

  Op deze pagina staan de dekkingen en voorwaarden van een Ohra rechtsbijstand verzekering toegelicht.

  Ohra rechtsbijstand vergelijken

  Tegenwoordig hebben mensen steeds meer behoefte aan rechtsbescherming en bijstand om gemeenschappelijke geschillen op te lossen en hun rechten actief te verdedigen en af te dwingen. Het aantal conflicten of claims waar mensen mee te maken hebben, is in feite voortdurend toegenomen, bijvoorbeeld conflicten over consumentenrechten, geschillen over motorvoertuigen, arbeidsrecht, enz.

  Ohra Rechtsbijstandverzekering kan je juridische hulp aanbieden in conflictsituaties. Je hebt de keuze uit verschillende dekkingen, naarmate wat jij belangrijk vindt. De dekkingen van Ohra bestaan uit Consument & wonen, Inkomen, Belasting & vermogen en Verkeer.

  Bijzonderheden van Ohra rechtsbijstand

  • Wachttijd van 3 maanden (met uitzondering van verkeer), dus niet direct verzekerd
  • Maximale dekking is € 25.000,- Minimaal bedrag: € 175,-
  • Rechtsbijstand via DAS
  • Mediation bij echtscheiding

  Dekkingen

  Consument en wonen

  De dekking Consument en Wonen van Ohra zal je juridische hulp bieden wanneer er conflicten ontstaan omtrent onderwijs, woning, overheid en schade van goederen of diensten.

  Belasting en Vermogen

  De aanvullende dekking Belasting en Vermogen houdt in dat Ohra rechtsbijstandverzekering jou juridische hulp aanbiedt wanneer er conflicten ontstaan over het vermogensbeheer, vakantie- / 2e woning in het buitenland en over belastingen. Gedurende scheidingen kunnen er ook conflicten ontstaan, de scheidingsmediation van Ohra Rechtsbijstandverzekering kan hierbij helpen. 

  Inkomen

  Conflicten over het inkomen zijn geen prettige problemen. Iedereen wilt een correct en juist inkomen verdienen. Met Ohra rechtsbijstandverzekering krijg je dekking bij conflicten over loondienst & ambtenaar, uitkeringen (sociale zekerheid) en tuchtzaken over je werk.

  Verkeer

  Verkeersongelukken gebeuren dagelijks. Het overlopen van de schade en schadekosten loopt niet altijd even makkelijk. Al snel kunnen conflicten ontstaan over bijvoorbeeld wie de schade moet betalen en wie er fout is in het ongeval. Met Orhra Verkeer ontvang je juridische hulp wanneer er conflicten ontstaan omtrent reparatie,  slepen, schade, letsel en strafzaken in het verkeer.

  Buitenlandse dekking

  Ohra rechtsbijstandverzekering verzekerd in Benelux en Duitsland, Europese Unie en in Europa (afhankelijk van het type dekking).

  Niet verzekerd en dekkingsbeperkingen

  • Wachttijd: Na afsluiten van de Ohra rechtsbijstandverzekering geldt een wachttijd van 3 maanden. Je bent niet verzekerd voor conflicten die binnen deze wachttijd ontstaan behalve als deze niet waren te voorzien, zoals bijvoorbeeld een aanrijding.
  • Maximale dekking is € 25.000,- Minimaal bedrag: € 175,- En externe kosten tot € 25.000,-, mediation tot € 2.000,-
  • Indien wordt gekozen voor een externe rechtshulpverlener gelden er speciale voorwaarden.

  Eigen risico

  Ohra Rechtsbijstand hanteert geen eigen risico.

  Ohra rechtsbijstandverzekering voorwaarden

  Klik hier voor de Ohra rechtsbijstandverzekering voorwaarden.

  Klik hier voor de Ohra verzekeringskaart Rechtsbijstandverzekering.

  Klik hier voor de Ohra Rechtsbijstandverzekering module Verkeer.

  vanaf € 15,73 p/m