Rechtsbijstandverzekering werk

Als je te maken krijgt met conflicten op je werk, zoals onenigheid over een contract, loongeschillen of ontslag, dan kunnen de juridische kosten snel oplopen. Een rechtsbijstandverzekering voor werk biedt bescherming tegen de financiële lasten die dit soort situaties met zich mee brengen. Op deze pagina geven we je alle informatie over de module ‘werk & inkomen’ van een rechtsbijstandverzekering. We leggen uit wat deze module precies dekt, wat je ervan kunt verwachten, en hoe je de beste of goedkoopste rechtsbijstandverzekering voor werk kunt vinden.

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering werk?

Een rechtsbijstandverzekering werk biedt juridische hulp bij conflicten die gerelateerd zijn aan je werk en inkomen. Dit omvat geschillen met je werkgever over zaken zoals loonbetalingen, ontslagprocedures en contractuele onenigheden. Ook problemen met je pensioen of uitkeringen vallen onder deze dekking. Het is een belangrijke verzekering voor iedereen die juridische steun nodig heeft om zijn of haar rechten op de werkvloer te beschermen.

Vaak kan je van tevoren al inschatten of deze verzekering wel of niet relevant voor je is. En dat is belangrijk aangezien de meeste verzekeraars een wachttijd hanteren. Als je al in een situatie zit waarvoor je juridische hulp nodig hebt, kun je geen beroep meer doen op de verzekering als je deze te laat afsluit.

Welke module moet ik kiezen?

Bij de meeste verzekeraars kun je de module ‘werk & inkomen’ selecteren als onderdeel van je rechtsbijstandverzekering. Deze module zorgt dat je goed voorbereid bent op mogelijke juridische uitdagingen omtrent je werk. Nu je weet om welke module het gaat, gaan we door met de verzekeringen. Het kiezen van de juiste verzekering hangt af van je specifieke behoeften en de risico’s die je in je werkomgeving kunt tegenkomen. Over het kiezen van een juiste verzekering lees je hieronder meer.

Bij welke verzekeraars kan ik dit afsluiten?

Er zijn meerdere verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering met de module werk aanbieden. Hieronder hebben we een tabel met bekende aanbieders voor je opgesteld, inclusief premies die zijn berekend op basis van een aantal standaardwaarden, zoals leeftijd en gezinssamenstelling.

Let op: de vermelde premies zijn gebaseerd op standaardwaarden en kunnen daardoor verschillen van de premie die voor jou wordt berekend. Door de standaardwaardes kan je bij ons een objectieve vergelijking maken zonder persoonlijke gegevens te delen. Zie je een interessante optie? Klik dan op de ‘bereken premie’ knop om je exacte premie te berekenen.

VerzekeraarsPremieBereken premie
NN
€7,99Bereken premie
OHRA
€8,37Bereken premie
AEGON
€12,72Bereken premie
NN
€10,03Bereken premie
Internationale
€14,95Bereken premie
FBTO
€10,13Bereken premie
Univé
€5,26Bereken premie
Inshared
€9,50Bereken premie

Vind de ideale rechtsbijstandverzekering met werk & inkomen

Het kiezen van de juiste rechtsbijstandverzekering met een module voor werk & inkomen is waardevol voor het beschermen van je rechten op de werkvloer. Zorg ervoor dat je de polisvoorwaarden zorgvuldig doorneemt en begrijpt wat er wel en niet gedekt wordt, zodat je de rechtsbijstandverzekering werk kiest die het beste bij jouw situatie past. Maak gebruik van onze vergelijkingstool en vind de verzekering die bij jou past. Via de knop hieronder begin je direct met vergelijken. Succes!

Rechtsbijstandverzekering vergelijken