Nationale Nederlanden rechtsbijstand

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 12,98 p/m

  Op deze pagina vind je informatie omtrent de Nationale Nederlanden Rechtsbijstand verzekering.

  NN rechtsbijstandverzekering algemeen

  Met de rechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden ben je prima verzekerd tegen een betaalbare premie. NN-rechtsbijstandverzekering kent één basispakket: het basispakket Consument & Wonen voor 1 jaar en kan standaard worden verlengd. Verder kent het aanvullende dekkingen: Werk en Inkomen, Fiscaal en Vermogen, Verkeer en Mediation bij echtscheiding. Je kunt hier je Nationale Nederlanden Rechtsbijstandverzekering online afsluiten.

  Bijzonderheden Nationale Nederlanden rechtsbijstand

  • Winnaar beste voorwaarden Moneyview (2016 / 2017)
  • Onbeperkt telefonisch advies
  • Rechtshulp via de professionals van SRK rechtsbijstand
  • Geen wachttijd (uitgezonderd echtscheiding)
  • Geen keuze maximum indien SRK. Maximaal € 30.000,- bij externe keuze. Geen minimum bedrag.

  Basispakket

  Het basispakket is de verplichte standaarddekking, namelijk Consument en Wonen. Met een basispakket van de NN rechtsbijstandverzekering ontvang je juridische hulp omtrent consumentengeschillen, geschillen bij het kopen via internet, geschillen binnen de familie, erfrecht geschillen en geschillen met de school van je kinderen.

  Aanvullende dekkingen

  Werk en Inkomen

  Deze aanvullende dekking biedt juridische hulp aan wanneer conflicten ontstaan in de arbeidsomgeving. Arbeidsconflicten kunnen snel ontstaan wanneer je niet tevreden bent over een salarisaanpassing, bijstandsuitkering, pensioenuitkering, jouw functie zelf of arbeidsvoorwaarden. Of je wordt onterecht ontslagen, dan kan de aanvullende dekking Werk en Inkomen van Nationale Nederlanden je hierbij juridische hulp verlenen.

  Fiscaal en Vermogen

  Fiscaal en Vermogen ondersteunt je bij conflicten die je ondervindt met de belastingdienst, provincie en/ of gemeente. Conflicten met betrekkingen tot belastingen, toeslagen, aanslagen of vermogensbeheer komen nog regelmatig voor. Met de dekking Fiscaal en Vermogen, zal je hiervoor juridische steun ontvangen.

  Verkeer

  Deze dekking van verzekerd je in geval van verkeersconflicten. Als (auto) mobilist is een ongelukje snel gebeurd. Hierbij kunnen verkeersconflicten ontstaan met de automobilist, schadehersteller of autodealer. Juridische hulp kan erg handig zijn in dergelijke situaties. Nationale Nederlanden biedt juridische hulp aan, aan elke mobilist, dus ook fietsers, in geval van verkeersconflicten.

  Mediation bij echtscheiding

  Problemen zoals het verdelen van bezittingen, voogdij en alimentatie gedurende een scheiding kunnen opgelost worden met een NN rechtsbijstandverzekering. De scheidingsmediator van Nationale Nederlanden zal je helpen bij het identificeren, begrijpen, bespreken, onderhandelen en oplossen van alle problemen in jouw echtscheidingszaak.

  Niet verzekerd en dekkingsbeperkingen

  • Te laat gemelde conflicten
  • Geen maximale vergoeding bij keuze SRK rechtsbijstand, anders € 30.000,- Er geldt geen minimum drempel.
  • Voor de dekking mediation geldt dat een huwelijk / geregistreerde partnerschap minimaal 3 jaar heeft geduurd en wachttijd  meer dan 1 jaar.

  Eigen risico

  Rechtsbijstand Nationale Nederlanden hanteert geen eigen risico.

  Nationale Nederlanden rechtsbijstandverzekering voorwaarden

  Klik hier voor de NN rechtsbijstandverzekering voorwaarden voor particulieren en hier voor de algemene Nationale Nederlanden rechtsbijstandverzekering voorwaarden.

  vanaf € 12,98 p/m