Mijn werkgever verplicht een vaccinatie, wat nu?

vaccinatie

Het verplichten van een vaccinatie door een werkgever komt steeds vaker voor, merken verschillende rechtsbijstandverzekeraars. Werknemers maken, door deze vaccinatie verplichting, sneller gebruik van de rechtsbijstandsverzekering omdat zij zich onder druk gezet voelen. Mag jouw werkgever je verplichten om je te laten vaccineren? In dit artikel lees je alles over vaccinaties en rechtsbijstandsverzekeringen. 

Mag mijn werkgever een vaccinatie verplichten?

Het antwoord op deze vraag is: nee! Jouw werkgever mag jou niet verplichten om je te laten vaccineren. In de grondwet staat namelijk dat ieder mens het recht heeft om zelf te beslissen wat er met zijn of haar lichaam gebeurt. Echter gebeurt een verplichting van een vaccinatie door de werkgever in de praktijk steeds vaker. Vooral bij het zorgpersoneel komt dit veel voor, merken de aanbieders van rechtsbijstandsverzekeringen.

Geen vaccinatieplicht

Op dit moment is er in Nederland géén corona vaccinatieplicht. De werkgever mag jou dan ook niet verplichten om je te vaccineren. Uiteraard is de werkgever wel vrij om te vragen of de werknemer zich zou willen vaccineren. Dit moet echter wel een vrijblijvend verzoek zijn. Mocht de werknemer zich niet willen vaccineren, dan mag dit niet van invloed zijn op het niet verlengen van een contract of wel of geen promotie krijgen.

Hulp van de rechtsbijstand

Mocht jouw werkgever je wél verplichten om je te laten vaccineren, dan is het verstandig om hulp te vragen van de rechtsbijstand. Tot nu toe blijkt dat goed te helpen. Bij iedereen blijkt de druk op het vaccineren te verminderen, nadat zij de rechtsbijstand hebben ingeschakeld. Mocht dit niet het geval zijn, kun je verdere juridische stappen ondernemen.

Rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken

Rechtsbijstand kan in sommige gevallen veel geld kosten. Het is dan ook aan te raden om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Benieuwd welke rechtsbijstandsverzekering het beste bij jou past? Hier kun je de beste rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken. Op deze manier kom je niet voor financiële verassingen te staan.

5/5 - (1 stemmen)